Machiel Hoek

 

Machiel (1973) is registeraccountant en als Associate partner verbonden aan SINCERIUS. Hij heeft een doctoraal bedrijfskunde (Vrije Universiteit Amsterdam) en daarnaast een postdoctoraal Master of Real Estate behaald aan de Universiteit van Amsterdam. Machiel is geregistreerd bij de NBA en het Royal Institute of Chartered Surveyors.

Na 12 jaar ervaring te hebben opgedaan in de Audit en Transaction Services praktijk van KPMG startte Machiel in 2008 als ondernemer met twee compagnons een financieel vastgoedadvieskantoor. “Een vastgoedbedrijf starten in 2008 bleek niet eenvoudig, zo ondervonden we al snel. Door ons te richten op nieuwe concepten, zoals asset management, en het proactief oplossen van probleemgevallen, konden we toch tegen de heersende stroom in stabiel groeien”. Dit advieskantoor is in 6 jaar tijd gegroeid van 8 tot meer dan 30 werknemers en is in 2012 verkocht aan BNP Paribas Real Estate.

Machiel combineert zijn achtergrond op het gebied van audit en financiële due diligence met zijn ervaring als ondernemer, CFO en CEO.

“Ik heb aan den lijve ondervonden wat het is om ondernemer te zijn, een bedrijf te laten groeien, dat te managen, en het vervolgens te verkopen. Daardoor weet ik me nu bij due diligence onderzoeken goed te verplaatsen in de denkwijze van de ondernemer, het management en de betrokken stakeholders”.

Deze holistische benadering is karakteristiek voor zowel zijn werkwijze als zijn sociale benadering. “Ik geloof sterk dat alles met elkaar verbonden is, zowel op zakelijk micro-niveau als op sociaal macro-niveau. Dat klinkt zweverig, maar het is voor mij de drijvende kracht om altijd op zoek te blijven naar de achterliggende oorzaken en onderlinge verbanden”.‹ Terug