(Senior) Manager M&A Transaction Services

 
Bij SINCERIUS streven we ernaar om de ‘trusted advisor’ te zijn voor onze klanten, vaak Private Equity en Business Developers, bij de financiële uitdagingen die ze tegenkomen. De meeste financiële uitdagingen waar klanten onze hulp voor inroepen liggen op het gebied van fusies en overnames (M&A). Een koper of verkoper wil vaak snel weten met welke onderliggende winstgevendheid, financiële risico’s en kansen hij of zij in zijn waardering en onderhandeling met de tegenpartij rekening moet houden. Dit brengen wij in kaart met onze financiële due diligence onderzoeken. Maar ook na de transactie blijven we vaak betrokken. We helpen onze klanten hun buy & build strategie uit te voeren, richting te geven bij fundamentele vragen; fungeren als hun business partner. En dat doen we op onze eigen kenmerkende wijze.
 

De ‘SINCERIUS way of working’

Deze ‘way of working’ houdt in dat we in compacte teams werken en sterk betrokken zijn bij onze klanten. We gaan verder dan alleen het checken van de cijfers, wij geven inzicht. Door onze jarenlange ervaring doorgronden we snel de wereld achter de cijfers en de impact ervan op een transactie en de toekomstige bedrijfsvoering. Slechts enkele weken hebben we nodig om onze klanten te voorzien van alle ins & outs over de situatie bij de target. Informatie die ze op dag 1 na investering direct kunnen gebruiken voor hun strategische beslissingen. En die toegevoegde waarde voor de klant staat centraal, niet de lengte van ons rapport. Volstaat een beperkte analyse, dan maken we een beperkte analyse. We geven pragmatisch advies waar de klant beter van wordt, niet wijzelf en dat wordt opgemerkt in de markt.
 
Door deze aanpak vermijden we de bureaucratie, gaan processen snel en bevorderen we de autonomie in ons werk. De kwaliteit van ons werk is hoog en dat is niet onopgemerkt gebleven. Inmiddels zijn we betrokken bij meer dan 100 deals per jaar en gegroeid naar een team met 4 partners, 1 associate partner, 2 managers en 9 consultants. En we breiden steeds verder uit. Sinds de oprichting in 2014 zijn we vier keer genomineerd voor de jaarlijkse M&A Awards en zijn we een actieve partner binnen het gerenommeerde Eight International netwerk, een stevig wereldwijd netwerk met grote klanten in diverse landen.
 

Onze opdrachtgevers

SINCERIUS adviseert nationale en internationale klanten met een focus op Private Equity partijen.
 
Tot onze vaste opdrachtgevers behoren Mentha Capital, H2 Equity Partners, Torqx Capital Partners, NIBC Mezzanine & Equity Partners, Rabo Private Equity en ING Corporate Investments.
 

Jouw functie als (Senior) Manager M&A Transaction Services

Als (Senior) Manager M&A Transaction Services ben jij operationeel verantwoordelijk voor de uitvoering van de projecten. Bij SINCERIUS ben je als manager van A tot Z betrokken bij het due diligence advies, waar dat bij andere advieskantoren vaak van A tot B is. En A begint met de intake bij de klant. Samen met de partner verken je de vraag en welke inzichten nodig zijn om de klant goed te adviseren. Zodra dit helder is bespreek je dit met de consultant(s) waar je de analyses mee gaat uitvoeren. 
 
Met jouw kennis van en inzicht in financiële processen geef je hen duidelijke instructies over de analyses die ze uit mogen voeren en hoe ze de data het beste kunnen ontsluiten. Jij ziet daarin het grotere plaatje. Begrippen als LTM, Enterprise Value to Equity Bridge en NWK seizoenseffect zijn bekend voor jou. Vaak bestaan de analyses uit diepgaande vergelijkingen van alle historische prestaties en positie van het bedrijf en van de toekomstverwachtingen, soms alleen van de meest risicovolle posten. Vervolgens schrijf je samen met de consultants het rapport en koppelt de bevindingen terug met de klant. De betrokken partner houd je uiteraard altijd op de hoogte van de voortgang. 
 
Na afloop van elke opdracht bespreek je samen met het team hoe de opdracht is verlopen; wat kon er beter of sneller en wat ging er goed. Het geven van constructieve feedback aan elkaar zorgt voor een steilere leercurve bij iedereen. We zijn ons bewust van het intensieve en veeleisende karakter dat het werken in een M&A omgeving vraagt. Het draagt enerzijds bij aan de diversiteit en dynamiek van ons werk, tegelijkertijd zijn we ons ervan bewust dat een goede balans tussen werk en privé belangrijk is voor succes op de lange termijn.
 

Wie ben jij?

 • Je hebt ongeveer 5-10 jaar ervaring met het diepgaand analyseren van (financiële) gegevens;
 • Je hebt een afgeronde universitaire studie Finance, Accounting, Bedrijfskunde, Econometrie of bèta studie met financiële affiniteit;
 • Jij weet onze consultants zodanig aan te sturen en te coachen dat ze zich in hoog tempo blijven ontwikkelen;
 • Je ademt Excel en/of BI-programma’s;
 • Je hebt een uitstekend inzicht in financiële processen en hebt een helikopterview waarmee je snel de hoofd- van de bijzaken kunt onderscheiden.
 • Vrienden omschrijven je als kritisch, maar oprecht en communicatief sterk;
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands;
 • En je bent een gezellige en vooral betrouwbare collega die bijdraagt aan onze kantoorhumor, meedoet met de teamuitjes en in de zomer onze boot door de grachten kan dirigeren.
 

Wat bieden wij?

 • Baas zijn van je eigen agenda. Je beslist veelal zelf hoe je je werk inpast. 
 • Volop ontwikkelmogelijkheden. We zijn een jong en sterk groeiend bedrijf. Er valt nog genoeg te doen, op- en uit te bouwen.
 • Een ontspannen en unieke werksfeer, bijzonder voor onze branche. We organiseren regelmatig uitjes met het team, etentjes of varen bij mooi weer met onze boot door de grachten. We hebben plezier met elkaar en in ons werk. Én een gezonde dosis humor.
 • Werken aan de Amsterdamse grachten, goed bereikbaar via het ov, met de auto of per boot.
 • De mogelijkheid om parttime te werken.
 

Maak kennis met SINCERIUS

Kun je je vinden in onze visie op het vak en ben je enthousiast over de functie? Mail dan je sollicitatie met motivatie naar solliciteren@sincerius.nl. Je sollicitatie kun je richten aan Eveline Pernoud, HR Consultant.
 
Wil je meer weten over de functie en onze ambities? Neem dan contact op met Michiel Koopmanschap, Partner, via koopmanschap@sincerius.nl.